Sasom kvinna skulle mi helst varken horas eller forefalla

Sasom kvinna skulle mi helst varken horas eller forefalla

N var tio ar nar hedersfortrycket borjade

Elaf Ali vaxte op tillsammans hedersfortryck. Hon fick ej pryda sig sasom hon ville, inte bege sig hem till kamrater och absolut ej motas killar. Pro Karleken befinner si ohejdad berattar Elaf Ali forsavitt uppvaxten, modet att tordas betvivla, dodshotet, pappans totala omvandning, och ja sin skrif Vem age sagt nagot om karlek?

Varifran fick du modet?

Dina foraldrar varfГ¶r gifter sig ukrainska tjejer med utlГ¤nningar flydde av Irak med de och dina par aldre broder nar ni varenda fyra ar. Ni har beskrivit din barndom som flegmatisk och riskfri fram mot n fick mens, enar allt forandrades.– Fram at att sjalv vart tio ar fick jag befinna baby samt foreta sadant saso avkomma astadkommer, mig fick flanera bo mo kamrater sam existera omodern sam spela. Skad sa fick jag lingonveck och i saken da kultur som jag ar uppvuxen i anses karl bliva brud emeda, samt stav kvinns finns det sarskilda regler. Mig fick till exempel ick hang tillsamman killar utstot familjen, salede kunde sjalv inte sluta upp bakom med vanne bo langre darfor att do kunde hava broder, samt mina egna storebroder fick ick ta boning killkompisar. Mig fick ej heller tillverka pa mej somlig utstyrsel, som mina foraldrar ansag visade for mycket skin, och av synonym anledning fick mi ick langre villi simlektionerna i plugge. Och nar mina broder varenda ute och spelade fotboll fick jag sitta pa balkongen och iaktta.

Va tankte sam kande n enar?– mig forstod ju at nago inledning ej baksida av underben det handlade forsavit. Odla till slut fragade sjalv min fa uppriktig ut. Han forklarade att det var eftersom var sharaf, saso befinner si arabiska stav ar. Det vart kanske etta gangen mi horde det ordet. Mi kande mig utanfor saklart, besvarlig, sam tyckte att mina foraldrar var grymt orattvisa alldenstund jag icke fick gora det sasom mina broder fick.

Men fasta n varje radd forut din farsa vagade n beratta ifran. – Vi vart saken da sluta familjen med utlanning histori i omradet dar mi vaxte opp, odl reglerna saso mina paro satte pro mej skilde sig markant av mina kompisars. Mi kunde inte ja det, mig sa ifran allaredan dag ett. Tillsammans det har ej sagt att mig brot til markli stadgar, pro det gjorde jag aldrig, men mi ifragasatte de dar, varje gang. Sasom nar sjalv varje 15 ar samt allihopa vanner tittade fram emot skolbalen. Mi visste att mi ej skulle atnjuta skrida darat stav farsa, det var ju killar dar, skad sjalv kampade anda massa kvallar for att atnjuta honom att andra sig. Sam nopp han andrade sig ej, samt jada han blev forbannad samt mig var ledsen, andock samtidigt stolt over att mig vagade sta upp for mig allena.

Ar 2002 skots Fadime Sahindal mo dods av sin fader som ansag att Fadime vanarat familjens heder genom att hava ett pojkvan saso familjen inte valt til henne. Mordet pa Fadime befinner sig ett bruten dom mest uppmarksammade hedersmorden i Sverige. Det ha hande dito ar som n ick fick ga pa din skolbal. N skriver i din bok om hurdan du laste forsavitt Fadime i tidningen sam darefter gick at din pappa.– Ja, jag blev normal chockad kvar att Fadime hade dodats itu sin personlig far. Samt samtidigt kande jag aterigen jag odla mycket i henne, i det hon berattade om sin uppkoms. Sjalv fragade far forsavitt han hade hort talas forsavit hur sa saso hade hant Fadime. Det hade han ej. Nar sjalv berattade att hennes farsa skjutit henne blev han ej indignerad, inte me sa att han forstod hurs hon blivit likvidera. Mi blev ej direkt hapen kvar hans svar darfor att mi visste hur sa han tyckte om killar i min nejd. Skad medan kunde han bra inte anse att det var ratt att exterminera sin personligt dotter, odl skrackslagen pro svaret fragade jag honom ifall han hade kunnat exterminera mig forsavitt han fick vara medveten om att sjalv hade pojkvan. Sam han svarade, inte med att blinka, givetvis. Han svarade acceptera. Jag blev odl chockad sam skrackslagen att jag ick kunde anfora nagot, ick falla tarar. Mi gick bara darifran, in villig centru sal, sam forsokte inse baksida av underben saso nyss hade hant. Min fa skulle vet drapa mej. Skada nar jag sa narvarande i efterhand pratat med pappa forsavit detta odl minns han ej att han sagt dessa ord. For honom, saken dar han befinner sig idag, befinner sig det helt otankbart. Han tar distan av allt saso age tillsamman hedersfortryck att foreta, vilket befinner si fantastiskt, tank att nago person kan skiftning odl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *